Norge på tvers- Solo fra Sverige til Vestkapp

Sommeren 2018 hadde jeg fire uker til rådighet, og det var viktig å utnytte de til det fulle. Jeg hadde et sterkt ønske om å se hvordan jeg klarte meg helt alene over lengre tid. Det var noe med uvissheten om hvordan eget hode kom til å fungere som pirret meg. Jeg hadde ingen aning om hvordan dette skulle gå, og jeg fikk kjenne på en redsel og usikkerhet jeg aldri hadde opplevd før. Da jeg først kom i gang var det derimot nok av høydepunkter og ta av. Det meste var bare helt fantastisk opplevelse. Samtidig fikk jeg muligheten til å lære å kjenne meg selv enda bedre. Dette ble derfor en tur der alt av følelser og inntrykk virkelig ble forsterket. Denne turen gjorde det også enda klarere for meg at det er eventyr, film og foto jeg virkelig brenner for her i livet.

Skarvheimen og Jotunheimen- En lang skitur alene

Det hadde lenge vært et ønske fra min side om å reise på en lengre solotur. Det var noe med det å måtte løse alle problemene og utfordringene som dukker opp uten å kunne støtte deg på andre. Det var derfor jeg bare måtte utnytte denne påsken så bra som mulig. Jeg hadde regnet meg frem til at jeg kunne få inn en tur på 10 dager om jeg var litt effektiv med pakkingen. Turen skulle gå fra Ål i Hallingdal over til Leirvassbu i Jotunheimen en tur på litt over 250km.

Nord Atlanteren - en seildrøm av de sjeldne

Krysse Nord Atlanteren med seilbåt har alltid vært en stor drøm for meg. Det å få kombiner dette med å tilbringe 3 uker på Syd Grønland, var en perfekt kombinasjon for et eventyr uten sidestykke. Fjordene på Grønland er i utgangspunktet utilgjengelig for allmennheten da man helst må ha egen båt for å ta seg rundt der. Med egen båt er derimot mulighetene uendelig for hvordan type friluftsliv du kan bedrive. Planen vår var å gjøre alt som så spennende ut med båten som en base. Dette må kunne regnes som et perfekt utgangspunkt for de som har en forkjærlighet for eventyr.

Elbrus- enda et høyt fjell

Det er noe spesielt med det å bestige høye fjell, høydesyke kombinert med vanvittige påkjenninger for kroppen gjør en bestigning ekstra gjev. Elbrus skulle bli en ny opplevelse i forhold til Kilimanjaro, her skulle vi være selvforsynte hele turen, og det var ingen guider som skulle styre det overordnet. Valgene måtte tenkes ekstra nøye gjennom da våre valg kunne gi store konsekvenser om de ikke var gode.

Island på tvers- en lang fottur

Den ene ekspedisjonen leder til det andre, og det er noe med de tingene som kan krysses eller bestiges. Island hadde alt man kunne drømme om når det kommer til natur, en øy som kunne krysses og vært som kunne være nådeløst om det skulle vise seg fra sin dårlige side. Endeløs lavasandørken, varmekilder og ingen skog var alle ting som virket appellerende til meg. Dette var et eventyr å bruke nesten 4 uker på de 640km fra Nord til Sør.

Finnmark på langs- et vintereventyr

Etter en vellykket tur til Kilimanjaro var det på tide å ta det neste steget. Finnmark fylke vinterstid var en perfekt utfordring og et naturlig valg da man allerede bodde her oppe. Med noe av det tøffeste klimaet Norge kan by på, var dette den ultimate utfordringen for å få teste seg selv og utstyret. Det ville også fungere som et fint springbrett for større polare turer senere.

Kilimanjaro- mitt første møte med høyden

En drøm om tynn luft og et ønske om å gjennomføre en «ekspedisjon» gjorde Kilimanjaro til ett lett førstevalg da en sånn tur skulle gjennomføres. Utgangspunkt med en variert tur der hygge og komfort i storslagen natur måtte være en perfekt start på karrièren som eventyrer. Samtidig skulle vi bli kjent med en helt annen fjellkultur som var veldig fjern fra det vi er vant med fra Norge. 

Please reload

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Black Instagram Icon
  • Svart YouTube Ikon
Bærum, Norge